A paksi bővítés ügyében a parlamenti egyetértés az első alapfeltétel

Az atomerőművel kapcsolatos biztonsági kérdésekről tárgyalt keddi paksi ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, a párbeszéd a létesítmény és a bizottság között folyamatos – mondta el Vadai Ágnes (MSZP) elnök a zárt ülést követően az MTI-nek.

MNO
2011. 09. 27. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottság munkaterv szerinti kihelyezett ülést tartott Pakson, és általános nemzetbiztonsági kérdésekről tárgyalt. Az atomerőmű képviselői előadást tartottak és válaszoltak a feltett kérdésekre például az őrzés-védelemmel s a különféle, a biztonság terén érintett szervekkel való együttműködésre vonatkozóan – számolt be a bizottság elnöke.

Vadai Ágnes kiemelte, hogy nem a nukleáris biztonság kérdéseit firtatták, hiszen nem az a szakterületük. E téren – mint mondta – folyamatosan zajlanak Pakson vizsgálatok, amelyek kapcsán a nemzetközi szervek is jónak minősítik az atomerőművet. Emlékeztetett arra, hogy éppen a napokban publikálták, hogy az atomerőmű társadalmi támogatottsága nagyon magas. A zárt ülésről további részleteket nem árult el, de – mint hangsúlyozta – megnyugtató volt, hogy az atomerőmű minden kért, az ülésen felmerült információt megadott szóban vagy később írásban megad.

Az MTI az atomerőmű bővítésével kapcsolatos kérdésére a szocialista képviselő azt mondta, hogy azt az álláspontot, amit kormányon is képviseltek, ma is támogatja. „De ha van arra igény, hogy ebben az ügyben legyen népszavazás, a mellé oda tudok állni” – fogalmazott. Hozzátette, hogy az atomenergia és a paksi bővítés ügyében a parlamenti egyetértés az első alapfeltétel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.