A pályaudvaron kapták el a koszovóiakat

Összesen tizenegy koszovói határsértőt, köztük három gyereket fogtak el a rendőrök Szeged közelében, illetve a szegedi buszpályaudvaron hétfőn – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

MNO
2011. 09. 12. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első csoportot a stabil hőkamerák segítségével fedezték föl a határrendészek. A hétfős koszóvói család a Szabadka–Szeged vasútvonal sínjét követve igyekezett a határ felé, és amint magyar területre léptek, a rendőrök feltartóztatták őket. A három férfiról, egy nőről és a három gyerekről – a legfiatalabb négyéves – kiderült, hogy rokonok, és együtt indultak Nyugat-Európa felé a jobb élet reményében – mondta Szenti Szabolcs.

A szegedi buszpályaudvaron kora reggel négy koszovói állampolgárt igazoltattak lakossági bejelentés alapján a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi migrációs osztályának munkatársai. A férfiak Domaszéken szálltak fel egy buszra, azzal mentek be Szegedre – közölte a százados. Az illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.