A rendőrök az úton állították meg a „Fekete Gyöngyöt”

Kalózhajót állítottak meg autóúton rendőrök Németországban, legalábbis kalózhajó küllemű autót.

MNO
2011. 09. 24. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök először nem hittek a szemüknek, amikor meglátták, hogy a többi „normális” kocsi közül kimagaslik egy történelminek tűnő hajó, nevezetesen a „Fekete Gyöngy”. Ez a név olvasható igen jól a hajó tatján, a fakorlát alatt, amelyen két lámpás lóg. A hajó persze nem túl nagy, „kalózai”, négy brit férfi egy kombi autóra építette. Orra nincs igazán, vitorlája és papagája sem, de árboca, kalózlobogója igen, és jókora fa kormánykereke is.

Miután a rendőrség megálljt parancsolt a hajózásnak, a legénység elmondta, hogy a különleges járművek versenyére igyekeznek bárkájukkal, avagy bedeszkázott karosszériájú kocsijukkal. Mivel külön engedélyük is szabályos volt, és sem rumot, sem mást nem ittak a kalózok, a rendőrök jó szelet kívánva útjára engedték a csapatot, a Fekete Gyöngy pedig elgurult – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.