Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

A rendőrparancsnok rendelte el a bírónő meggyilkolását?

A bíróság elrendelte egy brazil rendőrparancsnok és hét másik rendőr letartóztatását azzal a váddal, hogy megöltek egy bírót, aki egy másik gyilkossági üggyel kapcsolatban vizsgálta a szóban forgó rendőrök érintettségét – közölte szerdán egy Rio de Janeiró-i tisztségviselőre hivatkozva az al-Dzsazíra katari hírtelevízió.

MNO
2011. 09. 28. 15:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 47 éves Patricia Acioli bírónőt augusztus 12-én lőtték le motoron közlekedő álarcosok az otthona közelében. A bűncselekmény nagy felháborodást váltott ki a lakosság körében. A brazil O Globo és Folha de Sao Paolo napilapok korábbi feltételezése szerint Claudio Luiz Oliveira rendőrparancsnok rendelte el a bírónő meggyilkolását azzal a céllal, hogy eltussoljon egy másik gyilkosságot, amelyet zászlóalja tagjai követtek el.

A háromgyermekes Acioli az Oliveira felügyelete alá tartozó Sao Gonzalóban élt, nem messze Rio de Janeirótól. A bírónő vizsgálatot kezdeményezett egy 18 éves fiatal ügyében, akit korábban egy összecsapásban gyilkoltak meg egy Sao Gonzaló-i nyomornegyedben. Acioli a halála előtti órákban írta alá a szóban forgó rendőrök letartóztatási parancsát, akiket a fiatal meggyilkolásával, valamint a bizonyítékok eltussolásával gyanúsított. Megállapította, hogy az elkövetők megtévesztő módon számoltak be a fiú halálának körülményeiről.

A bűnözés elleni kitartó harcáról híres, megalkuvást nem ismerő bírónő a rendőrségnek és egyéb rendfenntartó erőknek a szervezett bűnözésben való részvételét vizsgálta. Korábban összeállított egy listát 91, gyilkosságban érintett rendőrtisztviselő nevével, akik ellen jelenleg is eljárás folyik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.