A román csendőrök kivonulnak

Bukarest 178 csendőrt és rendőrt vezényel haza decemberben Koszovóból – derült ki a román elnöki hivatal hétfői közleményéből.

MNO
2011. 09. 26. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koszovóban állomásozó román rendfenntartó erők kivonásáról a legfelső nemzetvédelmi tanács ülését követően döntöttek. A közlemény nem tér ki a döntés okára. A román rendőrök és csendőrök az Európai Unió koszovói igazságügyi és rendőri missziójában (EULEX) és a nemzetközi békefenntartó erők (KFOR) munkájában vesznek részt. Bukarest nem ismeri el Koszovó függetlenségét.

Románia 2008-ban – Koszovó Szerbiától való elszakadásakor – úgy határozott, hogy továbbra is segíti a NATO-parancsnokság alatt működő KFOR munkáját, és csatlakozik az EULEX-hez, ellenben nem vesz részt olyan missziókban, amelyekben jelenlétét az új állam elismeréseként értelmezhetnék.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.