A sétálóutcákat ünneplik

Buda első sétálóutcája, a II. kerületi Lövőház utca ad otthont szerdán a X. Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett gyalogosutcák napja elnevezésű rendezvénynek – közölte a II. kerületi önkormányzat.

MNO
2011. 09. 21. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint szerdán egész napos – a sétálást és a sétálóutcákat népszerűsítő – kulturális programsorozat várja az érdeklődőket: színészek, muzsikusok, képzőművészek előadásai és performanszai szórakoztatják a közönséget.

Láng Zsolt (Fidesz–KDNP), a kerület polgármestere a gyalogosutcák napján tartott sajtótalálkozón azt mondta: a II. kerület Bel-Buda kerületrészének funkcióbővítő rehabilitációját egy éve fejezték be a Lövőház utcai sétálóutcarész átadásával. Az önkormányzat 900 millió forint uniós támogatást nyert fejlesztési elképzeléseinek megvalósítására, amely mellé 400 millió forint saját forrást is biztosított. A Lövőház utca Fény és a Káplár utca közötti szakaszát alakították át sétálóutcává.

Az önkormányzat kiemelt partnerként kérte ki a kerékpáros szövetség és a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának véleményét, hogy a tervezett átalakítás a biciklisek és a mozgásukban korlátozott emberek életében is előrelépést jelentsen.

A közlemény szerint az emberek megszerették a sétálóutcát: szívesen jönnek ide kisgyermekeikkel az édesanyák, barátaikkal az idősebbek. A padok és szökőkutak által tagolt közterületen egyre több kisebb bolt, vendégváró terasz létesül.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.