A vád: kormányellenes puccs előkészítése

Újabb török tábornokot tartóztattak le hétfőn azzal a váddal, hogy részt vett egy kormányellenes puccs előkészítésében – adta hírül a török állami hírügynökség.

MNO
2011. 09. 05. 20:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismail Hakki Pekin háromcsillagos tábornok, a vezérkar hírszerzési vezetője már a tizedik magas rangú katona, akit az Ergenekon-ügyként elhíresült állítólagos összeesküvéssel kapcsolatban 2007 óta őrizetbe vettek.

A hatóságok szerint az Ergenekon résztvevői azzal készítették volna elő a terepet egy kormányellenes puccsnak, hogy lejáratták volna az akkor és jelenleg is kormányzó konzervatív pártot, az Igazság és Fejlődés Pártját (AKP).

Eddig összesen 22 embert – köztük Nusret Tasdelert, a hadsereg oktatási szolgálatának vezetőjét és Hasan Igsiz nyugalmazott tábornokot – vettek őrizetbe annak gyanújával, hogy internetes oldalakat hoztak létre, amelyeken kormányellenes propagandát folytattak volna. A hadsereg tábornokainak mintegy tizedét pedig egy másik, Pörölycsapás fedőnevű összeesküvéssel összefüggésben tartják őrizetben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.