A vevőket is „megcsapolják” az Oktoberfesten

Csalnak a csaposok a híres bajor sörünnepen, az Oktoberfesten: megcsapolják a vevőket is.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/810426" target="_blank"><strong>• Látogatói rekordra számítanak az Oktoberfesten</strong></a>

MNO
2011. 09. 22. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kriglik, korsók, poharak telítettségét ellenőrző, több mint évszázados múltú német fogyasztóvédelmi szervezet száz próbavásárlása során egyetlen tisztességes adaggal sem találkozott. A „legnettóbb” esetben a liter sörnek több mint a negyede „hiányzott”, csupán 7,3 decit kapott az ellenőr vevő, de a legbecsületesebb adag sem volt több 9,4 deciliternél. Tavaly az Oktoberfesten 7,1 millió liter sört hajtott le a vendégsereg. Az idén egy – literes – krigli sör ára 9 euró 20 cent.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.