Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

A világ egyik legnagyobb olajfinomítója gyulladt ki + Képek

Lezárták a Shell energetikai és petrolkémiai vállalat Szingapúrban lévő olajfinomítójának – a világ egyik legnagyobb finomítójának – több egységét, miután szerdán tűz ütött ki a helyszínen – közölte csütörtökön a brit–holland cég.

MNO
2011. 09. 29. 12:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy tűzoltó megsérült, öten rosszul lettek a forróságtól és a megfeszített munkától. A lángok csak a finomító egyik övezetét érintették egy százötvenszer ötven méteres területen, de a tűz igen heves volt – állapította meg a szingapúri polgári védelmi erő (SCDF).



A finomítóból, amely a Szingapúrtól öt kilométerre lévő Pulau Bukom szigeten található, evakuálták a személyzetet. A vállalat közölte, hogy baleset okozhatta a tűzvész kialakulását, és a lángok megfékezését követően vizsgálatot indítanak az ügyben.







(Fotók: Reuters)

Az olajipari cégóriás legnagyobb finomítója naponta 500 ezer hordónyi üzemanyagot termel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.