A „zsidó vagy nem zsidó” miatt perelhetik az Apple-t

Perrel fenyegette meg szerdán egy francia rasszizmusellenes szervezet az Apple France vállalatot egy iPhone-alkalmazás miatt, amely zsidó közszereplők azonosítására szolgál.

MNO
2011. 09. 14. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SOS Racisme közleménye szerint a Zsidó vagy nem zsidó? néven futó alkalmazás sérti azt a jogszabályt, amely tiltja az emberek listázását vallási hovatartozásuk alapján. A szervezet közleményében felszólította az Apple-t, hogy törölje az alkalmazást az interneten megrendelhető termékek közül, és máskor legyen körültekintőbb. Egy másik francia zsidó szervezet, a Crif is az alkalmazás visszavonására szólította a vállalatot. A szóban forgó alkalmazást 79 eurócentért lehet megvásárolni az Apple Store France-tól, ahol állítólag több mint 425 ezer alkalmazást kínálnak eladásra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.