Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Aktív hétvége csalogat a Tisza-tó partjához

Hűvösödnek a nappalok és az éjszakák, lassan a végéhez közeledik a kerékpárosszezon, a hétvégén azonban még a bringások veszik birtokba a Tisza-tó vadregényes partjait. Az ottani maraton a versenyzők számára az egyik utolsó hazai lehetőség a komoly megméretésre, a hobbikerékpárosoknak és a kezdőknek pedig remek alkalom, hogy természetközelben töltsenek egy hosszú hétvégét.

MN
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán nincs is jobb időpont egy kerékpártúrára, mint a szeptember vége. Kellemes az időjárás, szelíd őszi napsugarak csábítanak a szabadba, a természet ezernyi színárnyalatban pompázik. Egyre több bringás kerekedik fel, hogy drótszamara hátáról megcsodálja a Tisza-tó vidékét. Nem véletlenül… Magyarország második legnagyobb tava ugyanis 2007 óta körbekerékpározható. A túrázók jó minőségű, aszfaltburkolattal ellátott kerékpárutak mellett a régió kis forgalmú közútjain is biztonságosan haladhatnak, a folyón négy kompon is átkelhetnek. A Tisza-tavat két-három méter magas gát veszi körül, amely természetes kilátóként szolgál a gyönyörű tájra: a tóra, a szigetekre, az ártéri erdőkre. Itt vezet végig az Eurovelo 11 nemzetközi kerékpárút is, amely Norvégiától Görögországig szeli át Európát. A hamisítatlan alföldi vidéken tett hosszabb-rövidebb túrákon mindössze egy méter szintkülönbséggel kell megbirkózni, így az amatőrök komolyabb felkészülés nélkül is felejthetetlen élményhez juthatnak.
Most azért is érdemes bringástól a Tisza-tó felé venni az irányt, mert a hét végi Tisza-tó-maraton igazi kerékpáros-fiesztának ígérkezik. A szervezők ugyanis – akik a Magyarország legjelentősebb tavai körüli nagyszabású kerékpáros-rendezvényeket is jegyzik – egész hétvégére való aktív programról gondoskodtak. Aki nevez a versenyre, ajándékként a kísérőjével együtt meglátogathatja a poroszlói Tisza-tavi tanösvényt és vízi sétányt, vagy feltöltheti magát adrenalinnal a nemrég megnyílt Robin kalandsziget ártéri élményparkban.
A versenyeket szeptember 24-én, szombaton több kategóriában rendezik, a rajt és a cél minden esetben Poroszló. Az aktív hétvégére vágyó, teljesítményorientált amatőröknek a CUBE Tisza-tó-maraton a megfelelő választás, amely a maga 134 kilométerével igazi kihívás még a sík terepen is. A Port.hu Tisza-tó-kör végig kerékpárúton haladva kerüli meg a Tisza-tavat, a 65 kilométeres távhoz nem szükséges komolyabb felkészülés. A kezdő túrázókat a Capriolo Tisza-tó-túra várja. A lényeg itt nem a teljesítmény, hanem a tó legszebb részeinek felfedezése, tetszés szerint kishajós kirándulással színesítve.

Infó: www.tosport.hu, www.tiszato.itthon.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.