Álrendőrök garázdálkodtak Budapesten

Álrendőröket fogtak el a rendőrök Budapesten; a három gyanúsított idős emberek budai lakásaiba jutott be azzal az indokkal, hogy egy esetleges betörést megakadályozandó, fel akarják mérni, le akarják fotózni a veszélyeztetett értékeket – közölte Berár Iván, a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 09. 14. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három férfi mindenki által megvásárolható „eszközökkel” – baseballsapkával, tonfával, fényvisszaverő mellénnyel és sorszám nélküli igazolvánnyal – tévesztette meg a sértetteket, így jutottak be a lakásokba – mondta az alezredes, hozzátéve, hogy volt, ahonnan több millió forint értékben vittek el készpénzt és ékszereket.

Berár Iván az MTI kérdésére hangsúlyozta: ilyen intézkedést a rendőrök nem tesznek, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben bárkiben kétség merül fel egy intézkedés jogosságát illetően, a 107-es hívószámon ellenőrizheti, valóban rendőrökkel van-e dolga.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.