Alternatív hajtású járművek versenyeztek az Andrássy úton + Képriport

Az európai fővárosok között elsőként rendezte meg a Magyar Villamos Művek (MVM) az alternatív hajtású járművek versenyét, az MVM Energia 2.0 Futamot Budapesten, a fővárosi autómentes napon vásárnap az Andrássy úton.

MNO
2011. 09. 18. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatója az alternatív hajtású járművek versenyének megnyitóján hangsúlyozta, hogy Magyarország EU-elnöksége idején indították el az MVM Energia 2.0 programot a környezetbarát gondolkodás lehetőségének biztosítására, az MVM Energia 2.0 Futam alternatív hajtású járművek vasárnapi versenyével pedig a tisztább környezetre, közlekedési módra kívánták a figyelmet iránytani.

A megnyitó után újságíróknak Baji Csaba elmondta, hogy a nemzeti tulajdonú energetikai társaságnak, az MVM-nek fontos a jövő generációja iránti gondolkodásmód terjesztése. Ebbe illeszkedik az MVM Energia 2.0 programja, illetve az alternatív hajtású járművek versenye, amelynek keretében az európai uniós környezeti elvárásokat, a környezettudatos jövőképet, a szén-dioxid-mentes világgal kapcsolatos ismeretanyagot szeretnének közvetíteni.

Szén-dioxid-mentesen nemcsak termelni kell az energiát olcsón és biztonságosan, mint például Pakson, hanem az energiafelhasználásnál is arra kell törekedni, hogy a szén-dioxidtól minél inkább mentesítsük a környezetet – tette hozzá az MVM elnök-vezérigazgatója.

A szervezők tájékoztatása szerint az alternatív hajtású járművek futamán zömmel azokat a zöldtechnológiákat látták az érdeklődők, amelyeket a járműgyárak felhasználhatnak. A budapesti versenyen 37 jármű vett részt 9 kategóriában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.