Angolai lett a világ leggyönyörűbb nője + Képek

Leila Lopes angolai szépséget választották a brazíliai Sao Paolóban megrendezett Miss Universe verseny győztesévé.

MNO
2011. 09. 13. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angolai lány nemcsak szépségével, hanem eszével is meggyőzte a zsűri tagjait: az új királynő üzleti tanulmányokat folytat. Első udvarhölgyévé egy ukrán szépséget, Olesia Stefankót választották meg. Lopest megkérdezték, mit változtatna megjelenésén, ha módjában állna, ő azonban azt válaszolta, hogy elégedett azzal, aki. „Belső szépséggel felruházott nőnek tartom magam. Rengeteg értékes dolgot kaptam a családomtól, ezek szerint akarom élni az életem” – jegyezte meg.



A friss győztes már célokat is kitűzött maga elé, a Miss Universe cím birtokosaként egyfelől segíteni akarja Angola kilábalását a polgárháborús örökségből és a szegénységből, másfelől a HIV elleni küzdelemre akar összpontosítani.

Lopes egyike a 60. alkalommal megrendezett verseny kevés fekete bőrű győztesének. A rasszizmusról szóló kérdésre válaszolva azt mondta, hogy „minden fajgyűlölőnek segítséget kellene kérnie, nem normális dolog így gondolkodni a 21. században”.

A szépségkirálynő különösen estélyi ruhájával aratott nagy sikert, a testhez simuló krémszínű darabot arany és ezüst flitterek díszítették. A bikinis felvonuláson a közönségszavazáson csak 3,6 pontot kapott, az estélyivel azonban javított, 7,2 pontot érdemelt ki. A zsűri a közönségtől függetlenül értékelt. A legjobb öt közé egyébiránt a kínai, a Fülöp-szigeteki és a brazil jelölt jutott be Lopes és az ukrán lány mellett. A hazai Priscila Machado lett a második udvarhölgy. A Miss Universe címért 89-en versenyeztek.







(Fotó: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.