Antiszemita kijelentéseiért 6000 eurós büntetést kapott a sztár

Egy francia bíróság hatezer eurós felfüggesztett pénzbüntetésre ítélte John Galliano divattervezőt antiszemita kijelentései miatt.

MNO
2011. 09. 08. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság két, Gallianóval kapcsolatos ügyet tárgyalt, mindkettő a párizsi Marais negyedben történt. Az első esetben egy házaspár állította, hogy Galliano zsidóellenes kijelentéseket tett. A második esetben egy nő jelentette fel a divatcézárt fajgyűlölő gorombáskodása miatt.

A Dior elbocsátott vezető tervezője – akitől éppen a nagy botrányt kavart esetek miatt vált meg a nagy múltú divatház – akár hathavi börtönbüntetést és 22 500 eurós pénzbírságot is kaphatott volna. A botrány azonban karrierjébe került: nemcsak a Diortól, hanem a saját nevét viselő divatház éléről is menesztették a divatdiktátort.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.