Anyaméhben is mérgez a GMO

A vérbe is bekerülnek azok a mérgek, amelyeket egyes genetikailag módosított növények termelnek, ha elfogyasztjuk a génpiszkált adalékokat tartalmazó élelmiszereket vagy az ilyen növényekkel táplált állatok húsát, tojását – bizonyították be a kanadai Sherbrook Egyetemi Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának kutatói.

Magyar Nemzet
2011. 09. 14. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgálaton átesett várandós anyák nyolcvan százalékánál a babák köldökzsinórvérében is kimutatták az egyik, úgynevezett Bt-mérget, amelyet génmódosított növények termelnek saját védelmükre mint növényvédő szert. Ezzel megdőlt a biotechnológiai cégek éveken át hangoztatott állítása, hogy bármely, az ételben megmaradó genetikailag módosított anyag lebomlik az emésztőrendszerben, és kiürül a szervezetből. Miután napvilágra került, hogy az ilyen állítások kitalációk, számos szerveződés sürgeti a kormányokat, hogy vegyék ki a GMO-kat az élelmiszerláncból – részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.