Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Árad a folyó, több mint százan meghaltak

Száznál több ember vesztette életét az elmúlt napokban Kambodzsában és Vietnam déli részén a Mekong folyó tíz éve nem látott mértékű áradása miatt – közölték pénteken a hatóságok.

MNO
2011. 09. 30. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A heves esőzések miatt megáradt folyó házakat és rizsföldeket öntött el, és ezreket kellett kimenekíteni otthonából mindkét országban. Vietnamban legkevesebb 15-en, míg Kambodzsában összesen 97-en haltak meg az áradásokban.

Szakemberek szerint a helyzet még rosszabbra is fordulhat abból adódóan, hogy a Kínában a napokban legalább 39 ember életét követelő Nesat tájfun péntek délután eléri Vietnamot is.

A Mekong áradása Vietnamban a rizs árát 3 éves csúcsra hajtotta fel. A folyó deltavidéke adja a vietnami rizstermés több mint felét. A délkelet-ázsiai ország a világ második legnagyobb rizsexportőre Thaiföld után.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.