időjárás 19°C Malvin 2022. október 1.
logo

Aranyérmes a magyar férfi váltó

MNO
2011.09.14. 14:40

Aranyérmet nyert a magyar férfi váltó a moszkvai öttusa-világbajnokságon, szerdán.

A lövészettel nehezített futás során Marosi Ádám 11 mp előnnyel rajolt dél-koreai és 14-gyel ukrán vetélytársa előtt. Az első kör végén az ukrán megelőzte a koreai futót, de a második sorozatot követően visszaállt a sorrend, viszont az egyéniben harmadik Marosi jobban célzott, így némi pluszelőnyre tett szert.

A váltás után Tibolya Péter hibátlanul lőtt, s már csaknem fél perccel vezetett a koreai–ukrán kettős előtt, miközben az oroszok folyamatosan jöttek előre. A második – összességében a negyedik – kör után Tibolya még jobban ellépett a többiektől, s így váltotta Kasza Róbertet, aki hibátlan sorozattal kezdett. Azonban hasonlóan cselekedett a tavaly vb-második dél-koreai trió befutó embere is nyomában ukrán riválisával. Az utolsó sorozat után 32 mp volt Kasza előnye, s ekkor már nem volt esélye az üldözőknek. Amikor Kasza a külső szakasz után visszaért a csarnokba, Marosi és Tibolya már a célban fogadhatta a gratulációkat, majd mindketten tárt karokkal várták a magyar zászlóval érkező társukat. A második helyre a koreaiak, a harmadikra az ukránok érkeztek.

Az idei angliai Európa-bajnokság után tehát ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel a férfi váltó – csak annyi a különbség, hogy az Eb-n Demeter Bence szerepelt Tibolya helyett. A magyar válogatott két arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel zárta a világbajnokságot, amelyen Marosi olimpiai kvótát is szerzett.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.