Átadták a legnagyobb biogázüzemet

Az energiastratégia alapján a megújuló energia részaránya a jelenlegi 7 százalékról 2030-ra 20 százalékra emelkedik majd – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdasági-fejlesztési főosztályvezetője kedden, azon a rendezvényen, amelyen átadták Magyarország legnagyobb biogázüzemét Szarvason.

MNO
2011. 09. 13. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gémesi Zsolt elmondta: ez egy irányszám, s a gazdaság mindenkori teljesítőképességének függvényében törekedni kell a minél magasabb részarány elérésére. Ebben a helyi adottságokat kihasználó, a hasznot helyben tartó, a hő- és villamos energiát együttesen előállító biogáz- és biomassza-erőművek, a geotermikus és napenergia-termeltetők, valamint a szélenergiával termelt villamos energiák kapják a főszerepet – fűzte hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.