Átadták a Margit híd alatti kerékpárutat

Forgalomba helyezték a Margit híd budai parti pillérén átvezető kerékpáros alagutat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 12. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak–déli budai kerékpárút egyik legbosszantóbb hiányossága volt a Margit híd alatti átvezetés, amelyet mostantól az új alagút biztosít. A műtárgyat kizárólag a kerékpárosok vehetik igénybe – áll a közleményben.

A Margit híd európai uniós támogatással megvalósuló felújításához kapcsolódóan elkészült kerékpáros alagút kétirányú, 33 méter hosszú, és szervesen illeszkedik a híd műemléki környezetébe. A Margit híd északi járdáján is hamarosan átadják a kétirányú kerékpárutat – írták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.