Átalakul a Petőfi Mozi

Ifjúsági központtá alakítják a kapuvári Petőfi Mozit – döntött hétfői ülésén a rábaközi város képviselő-testülete.

MNO
2011. 09. 26. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A funkció mellett üzemeltetőt is váltó, negyven éve működő, meglehetősen leromlott állapotú filmszínház a mintegy tízezer lakosú település városüzemeltetési cégéhez, a Kapukom Kft.-hez kerül. Ennek ügyvezető igazgatója, Németh D. László a döntéshozatal után elmondta: a lépéssel hatékonyabban működtethetik a jövőben az intézményt, amely számára további pályázati lehetőségek nyílhatnak meg.

Mint rámutatott, a 150-200 ember befogadására alkalmas moziban jellemzően eddig is gyermek- és ifjúsági filmeket vetítettek, így csak bővül tevékenységük azzal, hogy a profilt a 14-16 évesnél fiatalabb korosztály igényeihez szabják. A tervek között szerepel, hogy felléphetnek itt a fiatalok által kedvelt vagy éppen tinik alkotta zenekarok is – tette hozzá.

A kapuvári mozi átalakulásával a Rábaköznek nem marad filmszínháza; a közeli Csornán filmklub működik, a legközelebb Győrben és Sopronban van – plázában – mozi. Mindkét város művészmozija az idén zárt be. A győri Hrabal és soproni Elit „halálát” is anyagi nehézségek okozták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.