Autóipari fejlesztés Győrben

Technonet autóipari technológia kompetencia-központot adtak át pénteken a Győri Ipari Parkban; az uniós támogatással megépült, 577 millió forint összköltségű beruházás az autóiparhoz kapcsolódó innovatív kisvállalkozásokat segíti.

MNO
2011. 09. 09. 20:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budavári László, a beruházó Innonet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az átadáson elmondta: a projektre 400 millió forintot, a fejlesztés első ütemének 80 százalékát nyerték el a Nyugat-dunántúli operatív program révén. A fennmaradó húszszázalékos önrészt hitelből fedezték. Az első beruházási ütemre összesen félmilliárd forintot fordítottak. Ebből a forrásból 1600 négyzetméteren irodákat, tárgyalókat, raktárakat, kiszolgáló helyiségeket építettek, és elkészültek a létesítményhez kapcsolódó utak, parkolók is. Az épületet geotermikus energiával fűtik, ezzel csökkentik a környezetterhelést.

A második fejlesztési ütemet 77 millió forintos ráfordítással teljes mértékben önerőből valósították meg. Ennek részeként négy kisvállalkozói műhelyt hoztak tető alá 500 négyzetméteren. Az irodák és a műhelyek iránt is nagy az érdeklődés, a beköltözés rövidesen megkezdődik. A kompetencia-központ magas szintű menedzsment támogatás mellett minőségi szolgáltatásokat nyújt, erősíti az együttműködést a tudomány és a gazdaság között, elősegíti a kutatás-fejlesztési eredmények átültetését a gyakorlatba.

Az Innonet két meghatározó tulajdonosa, a győri önkormányzat és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara törzstőke-emeléssel támogatta a Technonet projekt megvalósulásához szükséges területvásárlást – mondta Simon Róbert Balázs alpolgármester. Hozzátette: a két kisebbségi tulajdonos, az Universitas-Győr Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség a szakmai hátteret és a széles körű innovációs kapcsolatrendszert biztosította a projekt számára.

Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója az átadáson közölte: a Technonethez hasonlóan nyolc beruházást valósítanak meg a régióban 1,8 milliárd forintos támogatással, 3,5 milliárd forint összegben. A Nyugat-dunántúli régiónak jelenleg 5,1 milliárd forint áll rendelkezésére telephelyfejlesztés és ipartelepítés támogatására. A telephelyfejlesztésre szeptember 19-ig, a nagyobb értékű ipartelepítésre szeptember 31-ig várják a pályázatokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.