Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Az alpolgármester vezeti tovább Gadnát

Az alpolgármester viszi tovább a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gadna ügyeit, miután a település eddigi független vezetőjét, Lakatos Dezsőt a rendőrség uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását – tudta meg az MTI.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/812701" target="_blank"><strong>• Uzsorázott a polgármester?</strong></a>

MNO
2011. 09. 28. 16:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nevelős Zita, Felsővadász, Kupa és Gadna körjegyzője az MTI-nek elmondta: ő is segíti az alpolgármester munkáját. Gadna négytagú képviselő-testülete a polgármester előzetes letartóztatásba helyezése után is dolgozik, azt követően, hogy a mintegy 250 lakosú csereháti település főállású polgármesterét és feleségét a rendőrség őrizetbe vette. A házaspár lakásukon illegális boltot üzemeltetett, ahol kétszeres-háromszoros áron értékesítették az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket, valamint kamatra adtak pénzt a gadnai rászorultaknak – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, valamint a közcélú fizetések kifizetéskor beszedtek az érintettektől. Hivatalosan sem a polgármester, sem a felesége nem rendelkezett élelmiszer-kiskereskedelemhez szükséges engedéllyel. Amikor a sértettek szóvá tették a magas kamatot és azt, hogy nem tudnak fizetni, veréssel fenyegették meg őket.

A szóvivő közlése szerint a rendőrség az érintetteknél házkutatást tartott, több iratot is lefoglalt, a 43 éves férfit és 44 éves feleségét előállították, őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.