Az Által-érbe is ömlik a szennyvíz, fejleszteni kell

Megkezdődött a tatabányai szennyvíztisztító fejlesztése, mivel az onnan kikerülő tisztított szennyvíz az Által-éren keresztül a tatai Öreg-tóba ömlik, ezért különlegesen alacsony kibocsátási határértékeket kell biztosítania a tisztítóműnek – tájékoztatta az Északdunántúli Vízmű Zrt. beruházási és fejlesztési vezetője az MTI-t.

MNO
2011. 09. 15. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdahelyi Katalin elmondta: a beruházásnak köszönhetően évente 25,5 tonnával kevesebb nitrát kerül majd az Által-érbe. A csaknem másfél milliárd forintos beruházáshoz a vízműnek 1,1 milliárd forintos támogatást nyújt az Európai Unió és az állam. A meglévő telep mechanikai, kémiai foszforeltávolító berendezései változatlanok maradnak, de át kell alakítani a levegőztető medencék egy részét, illetve egy új, 8440 köbméteres medencét is kell építeni, és a levegőellátáshoz új fúvógépház szükséges. Beépítenek egy bioszűrőt is.

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. a működési területén, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye 89 településén 314 ezer embernek biztosítja az ivóvízellátást, és 37 településen mintegy 230 ezer ember veszi igénybe a szennyvízszolgáltatást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.