Az anya is „besegített” a gyilkosságba

Megkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon annak a soltvadkerti családnak – anyának és 19, valamint 24 éves fiának – a pere, akik tavaly nyáron megöltek egy idős férfit. Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja őket a megyei főügyészség.

MNO
2011. 09. 19. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a sértettet a másodrendű vádlott ismerte, aki elhatározta, hogy megöli őt. Tervébe az öccsét is beavatta és rábeszélte, hogy vegyen részt a bűncselekmény elkövetésében. Cserébe a sértett gépkocsiját ajánlotta fel. A vádlottak édesanyja hallotta fiai tervét, és fekete öltözetet, valamint gumikesztyűt is biztosított az elkövetéshez. A két testvér 2010. július 18-án az éjszakai órákban hatolt be a sértett házába, és a zajra felébredő, hanyatt fekvő férfit először az elsőrendű, majd pedig a másodrendű vádlott egy keréktárcsával többször fejbe ütötte. A sértett olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy rövid idő múlva elhunyt. A vádlottak a sértettől 268 ezer forint értékben tulajdonítottak el ingóságokat, amelyeket a nyomozó hatóság lefoglalt. A cselekmény elkövetése után a sértettől eltulajdonított gépkocsival – amelyet az elsőrendű vádlott vezetett – felborultak.

A főügyészség a vádiratban az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

(baon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.