Az atomerőműben gyakorlatoznak

Válságkezelési gyakorlatot tartanak szerdán a paksi atomerőműben a Rendőrtiszti Főiskola kezdeményezésére.

MNO
2011. 09. 14. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az úgynevezett törzsvezetési gyakorlat az intézmény EU-Extrah (az európai kritikus villamos energetikai infrastruktúrák védelmének fejlesztése) elnevezésű, Európai Unió által támogatott projektjének egyik záróeseménye – tájékoztatott a főiskola.

A Rendőrtiszti Főiskola az unió támogatásával kétéves programot hajtott végre a kritikus infrastruktúrák védelme területén azzal a céllal, hogy a témakört a főiskola oktatási programjába illesszék. Az EU-Extrah program keretében a paksi atomerőmű kijelölt területein válságkezelési gyakorlatot tartanak – közölte az intézmény.

A gyakorlaton részt vesz a Rendőrtiszti Főiskola mellett a Paksi Atomerőmű Zrt., a Magyar Villamos Művek Zrt., a Terrorelhárítási Központ, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A gyakorlatot EU-tagállami megfigyelők is követik Pakson, utána a hazai szakemberek és az uniós szakértők összegző értekezletet tartanak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.