Az élre tör az orosz autópiac

A Volkswagen (VW) német járműgyártó szerint Oroszországé lesz a legnagyobb európai autópiac 2013-ban.

MNO
2011. 09. 18. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markus Ozegovich, a Volkswagen csoport oroszországi vezérképviseletének vezetője egy Szocsiban tartott befektetési fórumon arra emlékeztetett, hogy Oroszország már három éve is jó úton haladt afelé, hogy a legnagyobb európai autópiaccá váljon, de ezt akkor meghiúsította a pénzügyi válság, amely miatt jelentősen csökkent az oroszországi autóeladás.

A Volkswagen most arra számít, hogy az idén 2,4 millió új autót értékesítenek Oroszországban a tavalyi 1,9 millió után. A VW az év első hét hónapjában világszerte 2,95 millió autót értékesített, szemben a tavalyi 2,62 millióval. Az első hét hónapban a VW-eladások 12,5 százalékkal, júliusban pedig 17,2 százalékkal növekedtek éves összevetésben – közölte augusztus közepén Christian Klingler értékesítési igazgató. Különösen nagy növekedést ért el eladásaiban a VW márka Kelet- és Közép-Európában, ahol az év első hét hónapjában 44 százalékkal több autót adott el, mint egy évvel korábban, Oroszországban pedig egyenesen megduplázta értékesítését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.