Az EU-nak fontos a Balkán stabilitása, de aggódik

Üdvözölte a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd előrehaladását Herman Van Rompuy, az Európai Unió elnöke, és az EU-hoz való közeledés felgyorsításának érdekében a szerb–koszovói kapcsolatok további javítására szólította fel a szerb hatóságokat pénteken, Szerbia és az EU első közös fórumán.

MNO
2011. 09. 09. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Balkán stabilitása az EU egyik legfontosabb célja, és Belgrád és Pristina kapcsolata aggodalmakra ad okot. Éppen ezért ez lesz az egyik tényező, amelyet a tagországok megfontolnak majd, amikor Szerbia EU-csatlakozásáról döntenek” – mondta a belgrádi találkozó résztvevőinek Rompuy. Koszovó 2008-ben kiáltotta ki a függetlenségét, amelyet azóta nyolcvan állam – köztük az Egyesült Államok és az EU-s országok többsége – elismert, de Szerbia továbbra is a saját részének tartja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.