Az olasz nők is tovább dolgozhatnak

Jóváhagyta az olasz parlament alsóháza szerda este a Silvio Berlusconi vezette kormány következő két évre szóló, 54,2 milliárd euró összértékű takarékossági csomagját.

MNO
2011. 09. 15. 5:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A végszavazáson az alsóház 314-300 arányban fogadta el a megszorítócsomagot, amelyet korábban a nap folyamán bizalmi szavazásra bocsátott az olasz kormány. Az olasz parlament felsőháza már a múlt héten jóváhagyta a takarékossági programot, amelynek része többek között az áfa 1 százalékpontos emelése 21 százalékra, a legmagasabb jövedelműekre kivetett különadó és az, hogy a tervezettnél két évvel korábban, már 2014-ben 65 évre emelik a magánszektorban dolgozó nők nyugdíjkorhatárát.

A piacok és az EU nyomására tető alá hozott – augusztus elején bejelentett – szerte Olaszországban nagy felháborodást kiváltó – intézkedéssorozattól azt reméli az olasz kormány, hogy 2013 végére egyensúlyba tudja hozni az olasz államháztartást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.