Az oltárnál nemet mondott, de a bulit megtartotta

Az oltárnál mondott nemet az az olasz fiatalember, aki házassága helyett a nőtlenségbe való visszatérést ünnepelte meg az esküvőjére meghívottakkal.

MNO
2011. 09. 22. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra a kérdésre, hogy össze akarja-e kötni életét vőlegényével örök hűségben, amíg ásó és kapa el nem választja őket, a mennyasszony határozott igennel válaszolt. Amikor azonban ugyanezt a kérdést a pap a vőlegénynek is feltette, ő nemet mondott. Az addig örömteli násznépnek az arcára fagyott a mosoly, még az orgonamuzsika is elhallgatott – számolt be az esküvőn ritkán előforduló jelenetről nemcsak a pugliai sajtó, hanem az olasz országos napilapok is.

A itáliai csizma sarkában levő Monopoliban szokatlanul záródott a Maria Santissima della Madia-bazilikában tartott esküvő. A Baritól nem messze lévő város két ismert családjának, a helyi benzinkutasnak és Monopoli fodrászának a gyermekei léptek volna frigyre egymással, ha a vőlegény nem mond nemet. A pap, Don Vincenzo firtatására a fiatalember azt válaszolta, hogy az atya kérdezze meg a mennyasszonyt és az egyik tanút, miért nem köthető meg az esküvő. A meghiúsult házasságkötés utáni ebédre már csak a vőlegény által meghívott vendégek maradtak, és az esküvő helyett azt ünnepelték meg, hogy férj helyett a vőlegényből ismét nőtlen és szabad férfi lett – számolt be a La Repubblica napilap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.