Azt várja DSK-tól, hogy „egyenesen a szemébe mondja”

Dominique Strauss-Kahnt (DSK), a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetőjét csütörtökön szembesítik Párizsban Tristan Banon újságíró-regényíróval, aki nemi erőszak kísérlete miatt tett panaszt ellene. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/810727" target="_blank"><strong>• DSK-ügy: erkölcsi hibát követett el, de nem történt erőszak</strong></a>

MNO
2011. 09. 26. 16:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrségi források szerint az ügyészség szeptember 23-án, tíz nappal azután döntött a szembesítésről, hogy Strauss-Kahnt saját kérésére tanúként kihallgatták a párizsi bűnügyi rendőrségen. A pontos dátumot pedig hétfőn hozták nyilvánosságra.

A politikus ügyvédjei szerint Strauss-Kahn kihallgatásán jelezte, hogy a nyomozók rendelkezésére áll. Banon még júliusban emelt panaszt a volt IMF-vezér ellen a 2003. februári találkozójukon lezajlottak miatt. A férfi „képzelt jelenetnek” minősítette azt, amit a nő előadott, és rágalmazásért eljárást indított ellene.

A 32 éves regényírónő csütörtökön az RTL kereskedelmi rádiónak adott interjúban azt mondta, hogy ő kérte a szembesítést azért, hogy Strauss-Kahn „egyenesen a szemébe mondja” azt, amit szerinte Banon „kitalált”.

Strauss-Kahn szeptember 4-én tért haza New Yorkból, miután az amerikai igazságszolgáltatás ejtette az ellene folytatott eljárást, amely egy szállodai szobalány nemierőszak-panasza nyomán kezdődött el. A vádló, Nafissatou Diallo végül nem tűnt eléggé szavahihetőnek ahhoz, hogy az ügyészség bízzon az esetleges per megnyerésében.

A politikus a TF1 francia kereskedelmi televíziónak adott első interjújában „erkölcsi hibának” nevezte a közte és a szobalány közötti kapcsolatot, s azt is jelezte: nem indul a jövő évi francia elnökválasztáson.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.