Bajnokhoz méltó játékkal győzött a Videoton

<p>Kétséget sem hagyott afelől a Videoton, hogy jelenleg jobb csapat, mint a Zalaegerszeg: a fehérvári együttes már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést, ám csak a második játékrészben tette fölényessé sikerét a magyar labdarúgó OTP Liga 10. fordulójának nyitányán.</p>

Pintér Patrick
2011. 09. 23. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

VIDEOTON–ZALAEGERSZEG 4–1 (1–0)
Székesfehérvár, Sóstói-stadion, 3000 néző. Vezette: Alvaro García (chilei).
Videoton: Tujvel – Brachi, Caneira, Vinicius, Filipe Oliveira – Tóth B. (Vasziljevics, 80.), Mitrovics (Nikolics, 60.) – Walter, Sándor Gy. (Elek, 70.), Evandro – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa.
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bogunovics, Bulatovics (A. Delic, 44.), Hídvégi – Kamber, Hervás (I. Delic, 67.), Máté P., Szalai T. – Turkovs, Tököli (Bujor, 77.). Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Walter (31.), Sándor Gy. (52.), Alves (57., 73.), ill. Máté (88.).

Nagy rohamokkal kezdett a Videoton, már az első negyedórában három gólt érhetett volna el, ám Alves csak a felső lécet találta el. Ezt megtette a másik oldalon Tököli is egy távoli bombával, az első találatra azonban a 31. percig várni kellett. Ekkor Walter és Sándor György játszott össze a vendégek tizenhatosán belül, s a spanyol középpályás higgadtan helyezett a bal alsó sarokba. A fordulás után maradt támadásban a hazai együttes, s hat perc alatt szerzett két góljával el is döntötte az összecsapást. Előbb Sándor Gy., majd Alves volt eredményes egy-egy kitűnő jobb oldali passz után. A hajrához közeledve a brazil támadó újra betalált egy kiugratást követően, míg a ZTE Máté ívelt fejesével szépített az utolsó percekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.