Belehalt sérüléseibe Salvatore Licitra

Belehalt sérüléseibe hétfőn a napokban súlyos balesetet szenvedett Salvatore Licitra operaénekes, akit Luciano Pavarotti méltó utódaként tartottak számon.

MNO
2011. 09. 05. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 43 éves tenort egy szicíliai kórházban ápolták, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudtak rajta segíteni. Szerveit felajánlották transzplantációra, a döntést a művész édesanyja, Paola Licitra hagyta jóvá.

Az olasz sajtóban Luciano Pavarotti örököseként emlegetett operaénekest augusztus 27-én, Raguza közelében érte baleset, robogójával falnak ütközött. A művész vélhetőleg nem viselt bukósisakot, az ütközésben súlyos koponya-, arc-, mellkasi és belső sérüléseket szenvedett. Licitrát a cataniai Garibaldi kórházba szállították, rögtön megműtötték, de mély kómába került, és már nem lehetett felébreszteni.

Az operaénekes szicíliai szülők gyermekeként 1968-ban, Svájcban, Bernben született. Az olasz szigetre azért utazott, hogy szeptember elején díjat vegyen át. Kedvelt szerepei közé Giuseppe Verdi és Giacomo Puccini művei tartoztak. A nemzetközi áttörést 2002-ben érte el, amikor Pavarotti helyett Cavaradossit énekelte Puccini Tosca című darabjában a New York-i Metropolitan Operában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.