Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Belső feszültségek vezettek az önkormányzat feloszlásához

Belső feszültségek miatt feloszlatta magát hétfői ülésén Geszteréd képviselő-testülete, így a községben időközi választásokat tartanak.

MNO
2011. 09. 27. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűcs Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település független polgármestere az MTI megkeresésére kedden elmondta: a héttagú testület az egyik alpolgármester előterjesztése alapján, egyhangúlag szavazta meg az önfeloszlatást. Az önkormányzati vezető közlése szerint a tavalyi választások óta folyamatos volt a belső feszültség közte és a testület között, és – mint fogalmazott – „az első perctől kezdve nem érezte egyes képviselő-testületi tagok bizalmát”. Úgy fogalmazott: „nagyon sok embernek nem tetszik a vezetői stílusa”, többen kifogásolták az elvárásait a közalkalmazottakkal és a képviselőkkel szemben. Részletek említése nélkül elmondta, hogy a kialakult helyzettel kapcsolatban „több hamis információ is napvilágot látott”, ezért feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Az időközi választások kiírására kilencven nap áll rendelkezésére a helyi választási bizottságnak, addig az 1670 lakosú község jelenlegi polgármestere és az önkormányzati testülete hivatalban marad. Szűcs Zsolt az MTI-nek elmondta, hogy újból jelölteti magát a polgármesteri posztért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.