időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Belső feszültségek vezettek az önkormányzat feloszlásához

MNO
2011.09.27. 16:14

Belső feszültségek miatt feloszlatta magát hétfői ülésén Geszteréd képviselő-testülete, így a községben időközi választásokat tartanak.

Szűcs Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település független polgármestere az MTI megkeresésére kedden elmondta: a héttagú testület az egyik alpolgármester előterjesztése alapján, egyhangúlag szavazta meg az önfeloszlatást. Az önkormányzati vezető közlése szerint a tavalyi választások óta folyamatos volt a belső feszültség közte és a testület között, és – mint fogalmazott – „az első perctől kezdve nem érezte egyes képviselő-testületi tagok bizalmát”. Úgy fogalmazott: „nagyon sok embernek nem tetszik a vezetői stílusa”, többen kifogásolták az elvárásait a közalkalmazottakkal és a képviselőkkel szemben. Részletek említése nélkül elmondta, hogy a kialakult helyzettel kapcsolatban „több hamis információ is napvilágot látott”, ezért feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Az időközi választások kiírására kilencven nap áll rendelkezésére a helyi választási bizottságnak, addig az 1670 lakosú község jelenlegi polgármestere és az önkormányzati testülete hivatalban marad. Szűcs Zsolt az MTI-nek elmondta, hogy újból jelölteti magát a polgármesteri posztért.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.