Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Bemutatják az interaktív tábla használatát

A legújabb fejlesztésekkel és szakmai rendezvényekkel várják az oktatási szakembereket pénteken és szombaton a fővárosi Millenárison tartandó HunDidac 2011 taneszköz-kiállításon.

MNO
2011. 09. 29. 7:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők tájékoztatása szerint csaknem 80 gyártó és forgalmazó cég, háttérintézmény és szakmai szervezet várja a legújabb fejlesztésekkel és szolgáltatásokkal az érdeklődőket. A hagyományos taneszközök, tankönyvek mellett interaktív táblák, digitális tananyagok, szoftverek, nyelvi laborok, iskolai bútorok és berendezések szerepelnek a kínálatban.

A HunDidac 2011 kiállítás emellett több nagyszabású szakmai rendezvénynek is helyet ad. Szeptember 30-án az Oktatási törvények célegyenesben címmel a Commitment Zrt. és a HunDidac Szövetség szervez konferenciát a hazai oktatáspolitika meghatározó képviselőinek részvételével. Ugyancsak az első napon rendezik meg a Nemzeti Tankönyvkiadó matematikakonferenciáját. Az öt helyszínen zajló szekcióüléseket követően a Nemzeti alaptanterv változásairól és a matematikatanítás legújabb trendjeiről lesz szó a plenáris ülésen.

A taneszköz-kiállítással együtt tartják október 1-jén a Műszaki Kiadó szervezésében a VI. Országos Interaktív Tábla Konferenciát és Módszertani Börzét; az eseményen tíz szekcióban szakértők és gyakorló pedagógusok mutatják meg, hogyan lehet és érdemes használni az interaktív táblákat, IKT-eszközöket a tanítás során.

A konferenciákon túl a kiállító cégek és szervezetek szakmai bemutatókat, workshopokat is tartanak az eseményen. A kiállítás, amelyre több ezer oktatási szakembert – intézményvezetőket, pedagógusokat, óvodapedagógusokat, fenntartókat, a pedagógusképzésben részt vevő hallgatókat – várnak, 9–18 óra között tart nyitva mindkét napon. A belépés ingyenes, regisztráció szükséges. A rendezvény kiemelt médiatámogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.