Berlin már Athén összeomlására készül

A Der Spiegel értesülései szerint a berlini pénzügyminisztérium már a görög pénzügyi összeomlás esetére készít forgatókönyveket. A Focus arról tudósít, hogy Karl-Theodor zu Guttenberg volt német védelmi miniszter családjával Amerikába költözik.

2011. 09. 11. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Der Spiegel – spiegel.de

A hamburgi napilap Schäuble felkészül Görögország csődjére című cikkében tudósít arról, hogy berlini kormány már készül Athén összeomlására.

Wolfgang Schäuble (CDU) pénzügyminiszter a lap információi szerint már Görögország csődjére készül. Hivatalnokai az összes lehetséges forgatókönyvet végigszámolják, ami az ország fizetésképtelenségéből adódhat. Eszerint két lehetőség adódik Görögország csődjéből. Az egyik, hogy Athén megmarad az euróövezetben, a másik szerint újra bevezetik a drachmát. A gondolatkísérletekben kulcsszerepet kap az új európai mentőcsomag (EFSF). Azt mielőbb szeretnék ellátni mindazokkal a kompetenciákkal, amelyekben a július végi válság-csúcstalálkozón megállapodtak.

Focus – focus.de

A müncheni hírmagazin Guttenberg állítólag luxusvillába költözik című cikkében tudósít a szövetségi köztársaság egykori politikai fenegyerekének legújabb lépéséről, aki, úgy tűnik, kivonul a német belpolitikából.

Hetek óta tartják magukat azok a híresztelések, miszerint Karl-Theodor zu Guttenberg és családja külföldre költözik. A volt német honvédelmi miniszter augusztus végén titokban elhagyta az országot. Connecticut szövetségi államban hárommillió euróért vásárolt egy nyugodt birtokot New York környékén, ahol számos befektetési cég székhelye található. Lapértesülések szerint Guttenberg a berlini King Size bárban búcsúzott német barátaitól. Már augusztus közepén megerősítette a felesége, hogy a család egy időre elhagyja Németországot.

A CSU politikusa márciusban lemondott a honvédelmi miniszteri posztjáról, miután kiderült, hogy a doktori disszertációja egy részét különböző művekből összeollózta. A Bayreuthi Egyetem később „tudatos eljárásról” beszélt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.