Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Bevételt hoz a vasútnak az ingyenes internet

Javítja a biztonságot, és több csatornán többletbevételt hoz a vasútnak a széles sávú internetszolgáltatás, amelyet nemcsak az utasok használnak, hanem a szolgáltató is – hangzott el egy kerekasztal-beszélgetésen szerdán Budapesten.

MNO
2011. 09. 28. 19:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nokia Siemens Networks által a vasúti hálózati megoldásokról rendezett konferencia részeként tartott beszélgetésen Ungvári Csaba, a GYSEV vezérigazgató-helyettese elmondta: Magyarországon eddig a GYSEV Zrt. a teljes vonalán, míg a MÁV Zrt. az intercity-vonalakon vezette be a szolgáltatást, amely praktikusan azt jelenti, hogy internetezhetnek az utasok a vonaton. A szolgáltatás havidíja már néhány utas jegyének az árából finanszírozható – válaszolta arra a kérdésre, hogy miért ingyenes Magyarországon ez a szolgáltatás, szemben Nyugat-Európával, ahol általában fizetős. Tömpe István, a MÁV fejlesztési igazgatója ehhez azt fűzte hozzá, hogy egy évtized múlva valószínűleg az alapszolgáltatás része lesz a vasúti internet.

A vasúti szolgáltató a rendszert használhatja biztonsági célra, például a vonat diagnosztikájának adatai beküldhetők egy központba, és folyamatosan nyomon követhető a szerelvény. A széles sávú neten keresztül lehet mobilon jegyet rendelni és helyet foglalni, illetve hirdetést küldeni a vasúti kocsi információs táblájára. Ez direktben is bevételt hoz a vasútnak – mondta Ésik Róbert, a Nokia Siemens Networks ügyvezető igazgatója.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.