Bírósági döntés született a felszámolásról

Felszámolást rendelt el a Somogy Megyei Bíróság nem jogerősen a napokban a baranyai megyeszékhely volt vízszolgáltatójával, a Pécsi Vízmű Zrt.-vel szemben – közölte csütörtöki számában az Új Dunántúli Napló.

MNO
2011. 09. 22. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap információi szerint az eljárást a Dél-dunántúli Regionális Vízmű Zrt. kezdeményezte egy 2008-as vízdíjtartozás miatt. A Pécsi Vízmű fellebbezhet a határozat ellen, de dönthet úgy is, hogy elismeri és kifizeti a tartozást. Ha a felszámolásról szóló határozat jogerőre emelkedik, a cég még akkor is működhet egy-két évig.

Szabó Iván, Pécs jogi képviselője azt mondta: az, hogy az elszámolási vita korábbi, mint a baranyai megyeszékhelynek az a lépése, hogy birtokba vette a városi közműveket, azt jelzi, nem mentek jó irányba a dolgok a vízműnél. Nyirati István, a Pécsi Vízmű vezérigazgatója azt közölte: fellebbezni fognak az elsőfokú bírósági döntés ellen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.