Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Biztonságosabbá váltak a szórakozóhelyek

A nyár végére tűzvédelmi szempontból biztonságosabbak lettek a zenés szórakozóhelyek – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) keddi közleményében.

MNO
2011. 09. 27. 17:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatásos tűzoltóságok augusztusban országszerte 131 – az év eleje óta több mint kétezer – tűzvédelmi ellenőrzést tartottak a zenés szórakozóhelyeken. A nyári utóellenőrzéseken két szórakozóhely ellen szabálysértési feljelentést kezdeményeztek, négy szórakozóhelyet pedig a hiányosságok miatt bezárattak.

Az augusztusban megtartott ellenőrzéseken elsősorban a biztonsági jelek elhelyezésével, a villamos berendezések felülvizsgálatával, a tűzoltókészülékekkel volt probléma. A hatóságok csak elvétve tapasztaltak az épületek kiürítésével kapcsolatos hiányosságokat. A szakemberek a korábbiaknál kevesebb tűzvédelmi hiányosságot találtak. Az ellenőrzés-sorozat pozitív hatással volt a szórakozóhelyek tűzvédelmének helyzetére, az üzemeltetők igyekeznek jogkövető magatartást tanúsítani, és törekednek a rendezvények biztonságos lebonyolítására – áll az OKF közleményében.

Az Országgyűlés márciusban döntött a tűzvédelmi ellenőrzések szigorításáról a West Balkán nevű fővárosi szórakozóhelyen január közepén történt tragédia hatására. A Nyugati téri szórakozóhelyről kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét január 15-én. A kormány a történtekre reagálva hatósági engedélyhez kötötte a háromszáz résztvevőnél nagyobb beltéri, illetve az ezer látogatónál többet fogadó kültéri rendezvények szervezését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.