Bővítik a tatabányai ipari parkot

A tatabányai önkormányzat 70 hektárral bővítené a város ipari parkjának területét – tájékoztatta a polgármester szerdán az MTI-t.

MNO
2011. 09. 14. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A város közigazgatási határain belül már csak mintegy 20 hektárnyi fejlesztési terület található az ipari parkban, ezek is több kisebb ingatlanon. A befektetői megkeresések jelentős része 10 hektárnál nagyobb telephelyekre irányul” – mondta el a bővítés indokáról Schmidt Csaba (Fidesz).

A tatabányai ipari parkban jelenleg több mint 5000 ember dolgozik, területe 450 hektár, ebből 260 hektár Tatabánya, míg 190 hektár Környe területén fekszik. A két település korábban megállapodott egymással, hogy a park környei területén lévő vállalkozások adóbevételéből 40 százalék Környét, 60 százalék Tatabányát illeti meg.

Az ipari park első nagyobb vállalkozása az alumínium keréktárcsákat gyártó, amerikai–német SUOFTEC volt, jelenleg itt termel többek között az osztrák Alpla, a japán Ashai Glas Company és a Bridgestone, a dán Coloplast és a Grundfos, valamint a francia FCI.

A terület legutóbbi betelepülője volt az orvosi fecskendőket gyártó amerikai BD, a Henkel ragasztógyára és a Samsung műanyagipari üzeme, illetve a spanyol Mivisa, amely konzervdobozokat gyárt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.