Brandauer nyugdíjba vonul

„Isten Önnel, KMB” – így búcsúztak a bécsi Max Reinhardt Szeminárium tanárai és növendékei az őszi félév kezdetén, október elsejével hivatalosan nyugdíjba vonuló 68 éves színész-tanártól, Klaus Maria Brandauertől.

MNO
2011. 09. 22. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A nagy varázsló” – aposztrofálta mesterét Birgit Minichmayr, de úgy vélte, ha a szorosan vett tanári munkától megszabadul, de fönntartja kapcsolatát a szemináriummal, talán többet lesz színpadon például a Burgtheaterben, amelynek tiszteletbeli tagja.

A búcsúztató összejövetelre videoüzenetet küldött Szabó István filmrendező. Brandauer nemzetközi pályáján a nagy áttörést és az Oscar-díjat a Mephisto című film hozta meg 1981-ben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.