Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Bűnösnek találta a bíróság, lemondott a polgármester

Lemondott tisztségéről a Békés megyei Kevermes független polgármestere, mert a bíróság hűtlen kezelésben bűnösnek találta – közölte kedden a Békés Megyei Online.

MNO
2011. 09. 27. 18:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, Bugyi Ferencet az Orosházi Városi Bíróság nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében marasztalta el, két év próbára bocsátotta, valamint kötelezte, hogy fizessen az önkormányzat számára 520 ezer forintot kamatokkal, illetve 1,3 millió forint perköltséget. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott fellebbezett.

A Beol.hu kitért arra: Kevermesen egy korábbi belső ellenőrzés azt állapította meg, hogy 2005-ben és 2006-ban határozat és jogosultság vizsgálata nélkül jutottak többen gyermekvédelmi és krízissegélyhez. Az összegek kiutalása a polgármester hatáskörébe tartozott.

A rendőrség végül 2010 tavaszán nyújtott be vádemelési javaslatot. Bugyi Ferencet emiatt még tavaly szeptemberben felállította székéből a képviselő-testület, ám néhány héttel később, az önkormányzati választáson ismét megválasztották őt polgármesternek.

A falu első emberének lemondását egyhangúlag elfogadta a képviselő-testület, az új választásig Lantos Zoltán alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket – tette hozzá a megyei hírportál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.