Csak egy ember maradhat

Hétfői ülésükön kerül a kiskunhalasi képviselők elé a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatának (szmsz) módosításáról szóló indítvány, melyben Gyovai István polgármester javaslatot tesz a sokak által hónapok óta kifogásolt négy alpolgármesteres modell megváltoztatására.

MNO
2011. 09. 23. 10:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt egy év tapasztalatai, eredményei számos tekintetben olyan ponthoz közelítették az önkormányzatot, amikor az eddigi rendkívül aktív munkát követően egy viszonylag zökkenőmentes idő előtt állunk – mondta el a polgármester, aki utalt arra is, hogy a város pénzügyi stabilitását a jövőben biztosítani hivatott, jelentős megszorításokat tartalmazó intézkedési terv már lényegében elkészült, azt már csak végre kell hajtani.

Az őszi választások után a polgármester a testületi többség biztosítása érdekében négy alpolgármestert javasolt munkája segítésére, akiket az akkor még létező 8 fős városvezetői többség meg is szavazott. Nagy Péter alpolgármester, a Gyovai Istvánt is köreiben tudó Jövőnk Halas Egyesület vezetője – és fia, nagy Róbert – áprilisban a városvezetői koalíció ellen szavazott, melynek az lett a vége, hogy a polgármester megfosztotta őt intézkedési jogköreitől, illetve fizetésétől. Jekő Attila MSZP-s alpolgármester június elején állt fel székéből, mert – mint akkor elmondta – nem akar a városvezetés és a 7 tagú Fidesz-frakció párbeszédének gátja lenni.

A négy alpolgármesterből nyár elejére kettő – a Fideszből korábban kilépett Dózsa Tamás Károly és Halász Balázs – maradt meg tisztségében. – Egy éven keresztül heti rendszerességgel arról hallottak, hogy a Fidesz részéről a tárgyalások megkezdésének egyetlen akadálya a négy alpolgármesteres modell. Szeretném felhívni a Fidesz-frakció figyelmét, hogy a világ megváltozott, húzzák ki a fejüket a kiskunhalasi homokból, és mutassák meg a választóknak, hogy együttműködőek és hajlandóak ezért a városért tenni – fogalmazott a polgármester. A most benyújtott előterjesztésben egy alpolgármester szerepel, de az ő személyéről egyelőre semmit nem lehet tudni.

(baon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.