Csak két szakaszt énekelt a himnuszból, bírság vár rá

Megbírságolnák a polgármestert a himnusz el nem énekelt két szakasza miatt. A Szociáldemokrata Párt helyi képviselői arra kérik Florin Stamatian prefektust, hogy bírságolja meg Kolozsvár polgármesterét, Sorin Apostut, mert az egyik tanácsülésen a törvény által előírt négy szakasz helyett a himnusz csupán két szakaszát énekelték el.

MNO
2011. 09. 09. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szociáldemokrata Párt felvetésére reagálva a prefektus elmondta, hogy kivizsgálja az ügyet, de nem hiszi, hogy ami történt, problémát jelentene. Kedden este, a Románia–Franciaország labdarúgó-mérkőzés előtt az eredeti szövegtől eltérően énekelte a román nemzeti himnuszt Marcel Pavel énekes is, ezért a művészt és a Román Labdarúgó-szövetséget öt-öt ezer lejes pénzbírsággal büntették, mivel a himnuszt csak a törvény által megszabott formában lehet eljátszani vagy elénekelni Romániában.

(paprikaradio.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.