Családi nap a kastélyban

Játék a múzeumban címmel családi vasárnap lesz az Iparművészeti Múzeum nagytétényi kastélyában szeptember 11-én 10 és 18 óra között, a gyermekek cirkuszi előadást láthatnak, a felnőtteknek tárlatvezetést tartanak a Bútorművészet a gótikától a biedermeierig című bútortörténeti kiállításon.

MNO
2011. 09. 09. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mese és különleges cirkuszi előadás várja a gyerekeket a kastély parkjában: 10 és 17 óra között a Tintaló Társulás Cirkusz című gyermekjátéka lesz látható folyamatosan, kis szünetekkel. A cirkusz aprócska porondján fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. 11 órakor Tündérszárnyon, madárszárnyon címmel Lovranits Júlia mesél a gyerekeknek, a történetekben szó lesz a madarak védelméről is.

Délután háromtól Mesék, történetek a titokzatos tündérekről, manókról és egyéb furcsa lényekről címmel Fekete Gy. Viktor tündérmeséit hallgathatják a legkisebbek. A mesélő segítségül hívja történetei előadásához a zenét és a megelevenedő játékbábokat is. A nagyobb gyerekek kézművesműhelyekben tehetik próbára ügyességüket.

10, 11 és 13 órakor a felnőttek részére tárlatvezetések indulnak. A Bútorok titkos fiókjai nevű kiállítás keretében kinyitják azokat a bútorokat, amelyeknek belső kiképzése, díszítése is különleges. Így a látogatók betekinthetnek azokba a rejtett fiókokba, titkos rekeszekbe, amelyek ékszerek, fontos iratok, levelek őrzésére és tárolására szolgáltak. Mindemellett a kastély parkjában virág-, méz-, fűszernövény- és kézművesvásár lesz egész vasárnap – tájékoztatta az MTI-t Fodor Andrea osztályvezető.

Az Iparművészeti Múzeum nagytétényi kastélya az ország egyik legszebb későbarokk épülete. Állandó kiállítása Európa ötszáz évének lakókörnyezetét tárja a látogatók elé. Az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből válogató, a XIV–XIX. század lakberendezését idéző bútorok és tárgyak különleges hangulatot teremtenek a barokk kastélyban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.