Csalnak a nadrágszámozással, hogy soványabbnak tűnjenek

Átterjedt a férfiak frontjára is Nagy-Britanniában a „hiúsági méretszámozás”: a ténylegesnél kisebb derékbőség szerepel a nadrágokon.

MNO
2011. 09. 06. 6:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit boltok 80 százaléka él ezzel a fortéllyal, a vevő pedig boldog, mert azt hiszi, hogy bő öt centivel „szűkebb” dereka kerülete az általa tudottnál. A kereskedelmi trükköt a nőknél kezdték bevetni, hogy karcsúbbnak higgyék magukat és persze lelkesebben vegyék meg a bővebb ruhákat.

A The Sunday Telegraph című brit lap felmérése szerint a nadrágoknak legalább a fele „alulméretezett” számozásában. A lap félszáz nadrágot vizsgált meg tucatnyi áruházban, és 28 volt nagyobb a ráírtnál.

A Levi’s amerikai ruhagyártó cég szóvivője magyarázatul azt hozta fel, hogy egyes szabásoknál – az 501-esnél és az 527-esnél – a nadrág övrésze lejjebb kell, hogy kerüljön a csípőn a divathoz igazodón, márpedig az a testtáj szélesebb, mint a derék, a méretnél viszont a derékbőséget adják meg – mivel a vevő azt ismeri –, nem pedig az éppen aktuális „divatvonalnak” megfelelő csípőszélességet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.