Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Csengeren az alma uralja majd a terepet

MN
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hála az idén kilencéves Almafesztiválnak, pénteken és szombaton az alma incsiklandozó illata lengi be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csenger városát.
A vidék emblematikus gyümölcsére alapozott rendezvény középpontjában a helyi almafeldolgozás és az almás ételekhez kapcsolódó hagyományápoló programok állnak, de lesznek a településen szakmai fórumok, kiállítások, kulturális és sportrendezvények is.
A fesztivál a szatmári népi és gasztronómiai kultúra bemutatója és versenye mellett lehetőséget nyújt a kistérség képzőművészeinek és zenészeinek bemutatkozására. Az alma köré épülő eseményen szakmai konferenciát és termékbemutatókat is tartanak. Ez utóbbiak egyben magukban rejtik a rendezvény másik fontos feladatát is – azt, hogy népszerűsítse a kistérség jellegzetes termékeit, és segítse a helyi termelők piaci kapcsolatainak fejlesztését. Ebben komoly szerepet tölt be, hogy az eseményen részt vesznek a város romániai és a németországi testvértelepülései. Ugyancsak a fesztivál nemzetközivé tételét segíti, hogy a szervezők meghívják rá a határ másik oldalán élő szakembereket és alkotókat is.

Infó: www.csenger.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.