Csíkszereda újra az élre tör

Ismét első helyezésben bízik a HSC Csíkszereda a negyedik alkalommal sorra kerülő közös magyar–román jégkorong-bajnokságban. A MOL Ligában címvédésre még nem volt példa.

MNO
2011. 09. 05. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint az a kedden elrajtoló szezon hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, egy hosszú tárgyalássorozat előzte meg, amíg ismét a MOL lett a névadója a pontvadászatnak. Pánczél Andrea, a cég kommunikációs igazgatója kiemelte: amikor négy éve útjára indult ez a regionális liga, mindenki előtt az a cél lebegett, hogy a sportág színvonalát emelje, és ebben a törekvésben sikereket értek el.

Németh Miklós, a magyar szövetség elnöke jelezte: a gazdasági nehézségek ellenére összeálltak a csapatok, és felkészülten várják a rajtot. A klubok bemutatkozása során kiderült, hogy a HSC Csíkszereda igyekszik megtörni az átkot, azaz címvédőként akar újra bajnok lenni. A Dab.Docler – mivel a nyáron felvették az osztrák másodosztályba – éppen az aktuális ellenfeléhez mérten választja ki, hogy kik lépnek pályára, de a dunaújvárosiak is szeretnék megnyerni a MOL Ligát. Az előző idényben másodikok, azelőtt pedig harmadikok voltak, így most – ha folytatódik a számtani sorozat – az első hely jut nekik.

A Miskolci Jegesmedvék együttese az előző kiírásban bronzérmes volt, most hasonló jó szereplésben, illetve előrelépésben reménykedik. A Ferencváros nehéz időszak után a nyáron jelentősen átalakult, és ha bírja végig, komoly ellenfele lehet a nagycsapatoknak. Ugyanez vonatkozik a brassói alakulatra, akárcsak a fiatalokkal teletűzdelt Sapa Fehérvár AV19 gárdájára. Utóbbi titokban bízik az elődöntőbe kerülésben.

A bukaresti Steaua Rangers afféle sötét ló, míg az Újpest, amely az elmúlt évadban a „pofozógép” szerepét játszotta el, a korábbiakhoz képest nyugodtabb körülmények között készülhetett. A Vasas, amely 2010-ben megnyerte a MOL Ligát, megszűnt, sok játékosa más egyesületben tűnt fel, így nem gyengült a bajnokság, inkább sűrűbbé vált a mezőny.

Kerey Péter ligaelnök hangsúlyozta: évről évre nagyobb a bajnokság presztízse, ezt bizonyítja, hogy Szerbiából a Partizan Beograd, Moldovából a Platinau Chisinau, Szlovákiából pedig a Nové Zámky kereste meg a ligát, ám végül mindhárman visszaléptek.

A január 20-ig tartó bajnoki alapszakaszban minden csapat 35 mérkőzést játszik, majd következik a rájátszás. Az alapszakasz első és második helyezettje egyből elődöntős, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel két győzelemig tartó párharcot vív a négy közé kerülésért. Az elődöntő három, a finálé pedig az egyik csapat negyedik sikeréig tart.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.