Csökkennek az árak Svájcban

A vártnál nagyobb mértékben csökkentek az árak Svájcban augusztusban –derül ki a statisztikai hivatal kedden publikált adataiból.

MNO
2011. 09. 06. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fogyasztói árak 0,3 százalékkal estek az előző hónaphoz képest, miközben a Reuters elemzői 0,1 százalékos visszaesést vártak. Éves összevetésben 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak – elemzők 0,4 százalékot prognosztizáltak –, míg júliusban 0,5 százalék volt a tizenkét havi infláció.

Augusztus sorban már a harmadik hónap, amikor csökkentek az árak, elsősorban amiatt, hogy az erős frank ellensúlyozni tudta a külföldről bevitt termékek belföldi árának emelkedését. Egyebek mellett a defláció felerősödésétől való félelem késztette a svájci nemzeti bankot arra, hogy 1,20 frankban húzta meg azt a határt, aminél nem kerülhet többe az euró.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.