Csökkenő hozamok az értékesítésen

A meghirdetett megemelt összegben hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.

MNO
2011. 09. 06. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÁKK 50 milliárd forint értékben hirdetett meg D111214 jelű, 2011. december 14-én lejáró, 3 hónapos diszkont kincstárjegyet jegyzésre. Az elsődleges forgalmazók több mint kétszeres túljegyzéssel fogadták a kibocsátást, csakúgy mint az előző, múlt heti aukción a 40 milliárd forint értékben meghirdetett, D111207 jelű papírt.

Az ÁKK a február vége óta megszokott 50 milliárd forintról még július végén csökkentette 10 milliárd forinttal a meghirdetett összeget, és azóta heti rendszerességgel egészen az előző aukcióig 40 milliárd forint összegben vitt aukcióra 3 hónapos diszkont kincstárjegyet. Az aukción a múlt hetinél két bázisponttal alacsonyabb, 5,63 százalékos átlaghozam alakult ki, 7 bázisponttal a D120111 jelű 3 hónapos diszkont kincstárjegy hétfői 5,70 százalékos másodpiaci referenciahozama alatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.